vissza a főoldalra
Mit nyújtunk Önnek?
Ingyenes pályázatfigyelés:
  • Bemutatjuk a fejlesztési céljaihoz legjobban illeszkedő pályázatokat
  • Folyamatosan tájékoztatjuk az új pályázati lehetőségekről, az Ön által igényelt területek számbavételével.
Megfelelő csapatunkkal elkészítjük pályázati dokumentációját:
  • Pályázatát előkészítjük és megírjuk. Továbbá projekt management-et is vállalunk.
MINDEZT GYORSAN ÉS HATÉKONYAN

.bővebben...

Belépés
hirekcim
2005.03.02.
Pályázati rendszer Magyarországon 2004-2006
A Magyarországon rendelkezésre álló költségvetési források felhasználásának alapvető célja nem különbözik az Európai Unió alapcélkitűzéseivel, mai a hosszú távon tartós, harmonikus, kiegyensúlyozott gazdasági növekedés és az ebből finanszírozható folyamatos életszínvonal emelés.

A források szétosztásának alapkövetelménye, hogy a forráshoz jutók a lehető legnagyobb hatással legyenek a kitűzött célok elérésére. A forráselosztásnak egy demokratikus társadalomban, a piacgazdaság körülményei között két alapvetően különböző két típusát szokás alkalmazni.
Az egyik, amikor meghatározott feltételeknek megfelelés esetén az adott tevékenységgel foglalkozó jogosult támogatásra. A támogatást csak igényelnie kell igazolva feltételeknek megfelelést, és automatikusan megkapja a jogosult összeget (Igényelhető támogatások). Ilyen például az Európai Unió Közös Agrárpolitikájához (C.A.P.) kapcsolódó közvetlen kifizetések esete, amikor a mezőgazdasági termelőnek minden év májusában csak igényelnie kell a támogatást egy formanyomtatvány kitöltésével és a jogosult összeget az év november közepétől a következő év január végéig átutalják a termelő számlájára.
A másik, amikor adott társadalmi-gazdasági célok megvalósulását elősegítő, a kitűzött célok elérését támogató tevékenységek, fejlesztési elképzelések
részesülnek támogatásban. A támogatás elnyerésére fejlesztési tervet (Pályázatot) kell készíteni, és pályázatok közül választják ki a támogatásban részesülőket. A pályázók versenyeznek egymással a rendelkezésre álló erőforrásokért. Ilyen például az Európai Unió Strukturális Alapjaiból származó pénzek felhasználása.
A hatékony erőforrás elosztás szükséges a lehető legnagyobb hatás elérése érdekében. Magyarországon mind a kettő említett forráselosztási típus működik.

2005.03.02.

www.ugyvezeto.hu
Minden jog fenntartva © 2004 Kapcsolat |