vissza a főoldalra
Mit nyújtunk Önnek?
Ingyenes pályázatfigyelés:
  • Bemutatjuk a fejlesztési céljaihoz legjobban illeszkedő pályázatokat
  • Folyamatosan tájékoztatjuk az új pályázati lehetőségekről, az Ön által igényelt területek számbavételével.
Megfelelő csapatunkkal elkészítjük pályázati dokumentációját:
  • Pályázatát előkészítjük és megírjuk. Továbbá projekt management-et is vállalunk.
MINDEZT GYORSAN ÉS HATÉKONYAN

.bővebben...

Belépés
hirekcim
2004.10.22.
2600 pályázó nyert eddig a GVOP programokon
Eddig 2607 vállalkozás nyert EU-s pénzt az idei évben meghirdetett Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) keretein belül.

Az év elején indult Nemzeti Fejlesztési Terv keretein belül a Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) Irányító Hatóság felhívásaira beadott pályázatok 40 százaléka formailag hibás. A támogatásra javasolt projektek értéke 60 milliárd forint, ami 2607 nyertes pályázatot jelent - Szűcs András, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium GVOP Irányító Hatóságának osztályvezetője egy szakmai rendezvényen. A K&H Bank által szervezett konferencián az is elhangzott, hogy a mai napig nem kezdődött meg a nyertes vállalkozók számára az elnyert európai uniós pályázati pénzek kifizetése az idei évre előirányzott 17 milliárd forintból.

Tóth Géza, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az Irányító Hatóság jelenleg vizsgálja a jövő évi pályázati kiírások forrásbiztosítási lehetőségeit, illetve a szakmai bizottságok dolgoznak azon, hogy az idei évben szerzett tapasztalatokat beillesszék a 2005-ös kiírásokba, hogy a pályázási folyamat még egyszerűbb és világosabb legyen. Azon jövő évi GVOP-s pályázatokat, amelyek beadása nem folyamatos - ilyen például a KKV körben legismertebb GVOP 2.1.1. műszaki technológiai fejlesztés célú - várhatóan az év végén írják majd ki, és a pályázatokat 2005. januártól lehet beadni az idei évhez hasonló módon. Mint elmondta, a nyertes pályázóknak a korábbi hazai támogatásoknál sokkal szigorúbb jelentéstételi, elszámolás kötelezettségük lesz, amit helyszíni ellenőrzések egészítenek ki.

A támogatásban részesülő vállalkozások az új közbeszerzési törvény szerint bizonyos feltételek teljesülése esetén közbeszerzéssel kell lebonyolítsák a pályázott projektet, ez jelentős többlet feladatot róhat a pályázati nyertesekre, derült ki Kalmárné Diósy Ildikó, a Gazdasági Versenyhivatal közbeszerzési biztosának előadásából.

2004. október 12.
Minden jog fenntartva © 2004 Kapcsolat |