vissza a főoldalra
Mit nyújtunk Önnek?
Ingyenes pályázatfigyelés:
  • Bemutatjuk a fejlesztési céljaihoz legjobban illeszkedő pályázatokat
  • Folyamatosan tájékoztatjuk az új pályázati lehetőségekről, az Ön által igényelt területek számbavételével.
Megfelelő csapatunkkal elkészítjük pályázati dokumentációját:
  • Pályázatát előkészítjük és megírjuk. Továbbá projekt management-et is vállalunk.
MINDEZT GYORSAN ÉS HATÉKONYAN

.bővebben...

Belépés
hirekcim
2009.02.03.
Letölthetõk az Új Magyarország Fejlesztési Terv 2009-2010-es elfogadott akciótervei


A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján megtekinthetők az Új Magyarország Fejlesztési Terv operatív programjainak 2009-2010-es, kormány által már elfogadott akciótervei. A kormány széles körű partnerségi egyeztetést követően fogadta el jelenlegi formájukban a dokumentumokat, amelyekben már szerepelnek a gazdasági válság hatásai miatt szükségessé vált forrásátcsoportosítások, könnyítések.


A 2007-2013 közötti időszakra szóló Új Magyarország Fejlesztési Terv részeként az egyes ágazatok és régiók fejlesztési céljait és irányait a fejlesztési tervhez hasonlóan hét évre szóló, úgynevezett "operatív programok" tartalmazzák. Ezeken az operatív progra­mokon belül két évre szóló akciótervek rögzítik az egyes ágazatok konkrét feladatait, fejlesztéseit. A két évre szóló, ám évente felülvizsgálandó akciótervek tartalmazzák többek között azt, hogy az adott operatív program céljaihoz illeszkedve a következő kétéves időszakban milyen nagyobb "központi" fejlesztéseket, konkrét beruházásokat valósítanak meg nem pályázati úton uniós forrásból. Emellett az akciótervek tartal­mazzák azt is, hogy az adott ágazati vagy regionális operatív program keretében milyen területeken és milyen konkrét célokra írnak ki uniós pályázatokat az elkövetkező hóna­pokban. Az akcióterveket a szakmai és a társadalmi partnerekkel folytatott egyeztetést követően a kormány fogadja el mint ahogy tette azt az NFÜ honlapján most közzétett akciótervekkel is.

Az akciótervek egyenkénti elfogadását átlagosan 4 hétig tartó egyeztetési folyamat előzte meg.  A különböző makrofórumok mellett ezúttal is sokfajta szervezet képviselői helyi önkormányzatok, érdekképvisele­ti, ágazati szakmai szervezeteket, a gazdasági, a tudományos és a civil szféra, egyházak vezetői vettek részt és osztották meg véleményüket és konkrét javaslataikat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség tervezőivel. Az egyeztetés során véleményt nyilvánító mintegy 250 szervezet összesen több mint 1300 konkrét javaslatot fogalmazott meg az operatív programok 61 társadalmi vitára bocsátott akciótervével kapcsolatban. A vélemények túlnyomó hányada az egyes prioritások, konstrukciók (a majdani pályázati kiírások) potenciális pályázói körének bővítését célozta, és sok partneri kérés, javaslat érkezett a támogatási arányok növelésére, a döntések és kifizetések gyorsítására, a bürokrácia csökkentésére, a támogatási feltételek könnyítésére is. A partnerségi egyeztetés eredmé­nyeként  a gazdasági válság kihívásait és az Európai Bizottsággal folytatott egyezteté­sek tapasztalatait is figyelembe véve végrehajtott módosítások és forrás-átcsoporto­sítások legfőbb nyertesei a kis- és középvállalkozások, valamint a leginkább hátrányos helyzetű kistérségek lesznek.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján már letölthetők a Gazdaságfejlesztési, a Környezet és energia, a Végrehajtás, valamint a regionális operatív programok partnerségi javas­latokkal pontosított akciótervei.

Dátum: 2009. január 27.

Forrás: www.nfu.hu

Minden jog fenntartva © 2004 Kapcsolat |