vissza a főoldalra
Mit nyújtunk Önnek?
Ingyenes pályázatfigyelés:
  • Bemutatjuk a fejlesztési céljaihoz legjobban illeszkedő pályázatokat
  • Folyamatosan tájékoztatjuk az új pályázati lehetőségekről, az Ön által igényelt területek számbavételével.
Megfelelő csapatunkkal elkészítjük pályázati dokumentációját:
  • Pályázatát előkészítjük és megírjuk. Továbbá projekt management-et is vállalunk.
MINDEZT GYORSAN ÉS HATÉKONYAN

.bővebben...

Belépés
hirekcim
2008.01.30.
Uniós pénzfelhasználásban Magyarország az élen


Első helyen állunk az uniós pénzek felhasználásában az újonnan csatlakozott 12 tagállam között, és egyelőre nem származott semmilyen veszteségünk abból, hogy az EU az új költségvetési időszakra háromról két évre rövidítette a megítélt támogatások felhasználási határidejét.


--------------------------------------------------------------------------------


Az EU regionális politikaért felelős biztosa Brüsszelben adott tájékoztatójában elmondta, hogy az összes tagállamot tekintve Magyarország a harmadik helyen áll. Az EU kohéziós alapjából a magyar felhasználás egyelőre 47 százalékos, de ez egyrészt 2010-ig felhasználható keret, másrészt pedig ide tartoznak a „nagyprojektek”, amelyek lezárultával a teljesített százalék nem egyenletesen, hanem hirtelen ugrik meg.

A lengyel EB-tag kiemelte az „innovatív gondolkodást”, amellyel hazánk a növekedés gyorsítására és a területi egyenlőtlenségek csökkentésére törekszik. Hübner felhívta a figyelmet ugyanakkor arra, hogy nem elég lehívni az uniós pénzeket, hanem úgy kell lezárni a tárgyidőszakot, hogy azután ne kelljen szabálytalanságok miatt forrásokat visszafizetni. Az idei év egyébként kulcsfontosságú, ugyanis lezárul a 2004-2006-os keret felhasználhatósága, miközben megnyílnak az eddigiekhez képest például évente 5-6-szor nagyobb új források is.

Az uniós pénzek állítólagos szabálytalan felhasználásával kapcsolatos kérdésre válaszolva Hübner elmondta: Magyarország esetében eddig még nem érkezett olyan bejelentés, és Brüsszel sem derített fel olyat, amely korrupciót vagy a pénzek szándékos szabálytalan felhasználását tárta volna fel.

Bajnai Gordon tájékoztatott arról, hogy tavaly összesen több mint 330 milliárd forintnyi uniós támogatást fizettek ki Magyarországon, beleértve a hazai társfinanszírozást is. Hozzátette: arra számítanak, hogy az idei összeg meghaladja a tavalyit.

Dátum: 2008. január 18.

Forrás: www.nfu.hu

Minden jog fenntartva © 2004 Kapcsolat |