vissza a főoldalra
Mit nyújtunk Önnek?
Ingyenes pályázatfigyelés:
  • Bemutatjuk a fejlesztési céljaihoz legjobban illeszkedő pályázatokat
  • Folyamatosan tájékoztatjuk az új pályázati lehetőségekről, az Ön által igényelt területek számbavételével.
Megfelelő csapatunkkal elkészítjük pályázati dokumentációját:
  • Pályázatát előkészítjük és megírjuk. Továbbá projekt management-et is vállalunk.
MINDEZT GYORSAN ÉS HATÉKONYAN

.bővebben...

Belépés
hirekcim
2007.10.28.
Új Magyarország Vállalkozói Program: Fejlesztési forrás 100 ezer kis- és középvállalkozásnak

Magyarország történetének most induló, eddigi legnagyobb és legátfogóbb vállalkozás-fejlesztési programja több mint 100 ezer vállalkozás és az alkalmazottakon, családtagjaikon keresztül több millió ember boldogulását segíti majd.


 

Magyarország a második gazdasági szerkezetváltás előtt áll. Most dől el, hogy képesek leszünk e kiemelkedni Európa átlagából, gyökeresen megújítani gazdaságunk egészét, képesek leszünk e végre elmozdulni a magas hozzáadott értékű termékek előállítására képes tudásgazdaság felé.

Nyilvánvaló, hogy az ország legnagyobb lehetősége a kis- és közepes vállalkozások fejlődési tartaléka. Ezek a vállalkozások foglalkoztatják a magyar munkavállalók kétharmadát, ők állítják elő a GDP felét. Ugyanakkor problémát jelent, hogy az export alig harmadát adják csupán. A Vállalkozói Program kiemelt célja, hogy a nemzetközi versenyben is helytállni képes kis- és középvállalkozások legyenek az új, tudásalapú gazdaság szilárd talapzatai – megteremtve ezzel az általuk foglalkoztatott milliók és családjaik biztonságát is.

A Kormány által elindított Új Magyarország Vállalkozói Program átfogóan kíván fejlesztési lehetőséget nyújtani a hazai kis- és középvállalkozásokra koncentrálva. A program célja, hogy a szabályozási környezet javításával, a finanszírozási forráshoz jutás elősegítésével, a vállalkozói tudás és az infrastruktúra fejlesztésével növeljük a KKV-k gazdasági teljesítményét. Fenntartható programra és piaci mechanizmusokra épülő koordinációra van szükség. A piaci koordináció, a verseny, a hatékonysági kényszer érvényesítése lehetővé teszi, hogy a siker mércéje a hozzáadott-érték termelésének növekedése legyen, mert a vállalkozások csak a jövedelemtermelés növekedése esetén növelhetik foglalkoztatásukat, lehetnek versenyképesek, és működhetnek stabilan.

Alapvető, hogy az állami beavatkozások a hiányzó, vagy nem kielégítően működő piacok kifejlődéséhez járuljanak hozzá és ezáltal a programok hatékonysága és az elérhető vállalkozások száma növekedjen.

A célkitűzések megvalósításával a jövőben egy olyan versenyképességét megőrző és javító kis- és középvállalkozói szektort képzelünk el, amely együtt növekedve a versenyszférával a makrogazdaság egészében növeli a foglalkoztatottságot és jövedelemtermelést, és rajtuk keresztül növekszik a magyar gazdaság globális gazdaságba és az egységes piacba való integrációja. Vállalkozásbarát és innovációt ösztönző környezetben a fejlett humán és fizikai infrastruktúrára építve, nemzetközileg versenyképes vállalatok, benne kis- és középvállalatok működnek.

Az 1200 milliárd forint uniós támogatás segítségével, a visszatérítendő források újbóli és újbóli felhasználásának köszönhetően 2015-ig több mint 2000 milliárd forint jut a magyarországi vállalkozások fejlődésére.


A Program elemei:

• Vállalkozói infrastruktúra fejlesztése többek között ipari parkok, inkubáció, logisztikai központok és a vállalkozások informatikai fejlesztése révén
• Finanszírozási források bővítése vissza nem térítendő pályázatok által, illetve a forrásokhoz való hozzáférést megkönnyítő hitel- garancia és tőkekonstrukciók révén
• A vállalkozói tudást fejlesztő és az innovációt elősegítő pályázatok
• Vállalkozásbarát szabályozási környezet megteremtése az adminisztrációs terhek csökkentésével


Dátum: 2007. október 18.

Forrás: www.nfu.hu

Minden jog fenntartva © 2004 Kapcsolat |