vissza a főoldalra
Mit nyújtunk Önnek?
Ingyenes pályázatfigyelés:
  • Bemutatjuk a fejlesztési céljaihoz legjobban illeszkedő pályázatokat
  • Folyamatosan tájékoztatjuk az új pályázati lehetőségekről, az Ön által igényelt területek számbavételével.
Megfelelő csapatunkkal elkészítjük pályázati dokumentációját:
  • Pályázatát előkészítjük és megírjuk. Továbbá projekt management-et is vállalunk.
MINDEZT GYORSAN ÉS HATÉKONYAN

.bővebben...

Belépés
hirekcim
2007.09.06.
11,5 milliárd logisztikai központok fejlesztésére- indul a társadalmi egyeztetés


Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében hamarosan megjelenik a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a közép-magyarországi regionális program logisztikai ikerpályázata. A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség az eddigi gyakorlatnak megfelelően, a már megszokott eljárásrendben társadalmi vitára bocsátja a pályázati kiírásokat.

 

Egyeztetési időszak: 2007. szeptember 4. – szeptember 20.

A pályázatok célja a Magyarországon nemzetközi forgalomban áthaladó árutömeg magas színvonalú kiszolgálása, elsősorban a környezetvédelmi szempontból kiemelt szerepet játszó, ún. intermodális, azaz szállítási módokat összekapcsoló logisztikai központok fejlesztésével. A támogatásra rendelkezésre álló 2007-2008-as keretösszeg a hat konvergencia régióban 9,548 milliárd, míg a fejlettebb Közép-Magyarországon 1,86 milliárd forint. Uniós források bevonásával több, mint 30 projekt valósulhat meg.

  
A logisztika azon kevés területek egyike, ahol a Magyarországon működő cégek, különösen a kis- és középvállalkozások versenyképessége már rövidtávon is növelhető. Ráadásul a program tovagyűrűző pozitív hatásaival a kiegyensúlyozottabb regionális politikát, a vállalkozásfejlesztést, a beruházás-ösztönzést is segíti. További addicionális hatás lehet, hogy a programmal megvalósulhat a növekvő áruforgalom egy részének a kevésbé környezetszennyező vasúti vagy vízi útra történő terelése, ezzel szolgálva a fenntartható fejlődés követelményét.



Dátum: 2007. szeptember 4.

Forrás: www.nfu.hu

Minden jog fenntartva © 2004 Kapcsolat |