vissza a főoldalra
Mit nyújtunk Önnek?
Ingyenes pályázatfigyelés:
  • Bemutatjuk a fejlesztési céljaihoz legjobban illeszkedő pályázatokat
  • Folyamatosan tájékoztatjuk az új pályázati lehetőségekről, az Ön által igényelt területek számbavételével.
Megfelelő csapatunkkal elkészítjük pályázati dokumentációját:
  • Pályázatát előkészítjük és megírjuk. Továbbá projekt management-et is vállalunk.
MINDEZT GYORSAN ÉS HATÉKONYAN

.bővebben...

Belépés
hirekcim
2007.08.29.
Visszatérés a munkaerõ-piacra: START program 43 milliárdos támogatással

A kiemelt projekt a kisgyermek otthoni gondozását vagy közeli hozzátartozó ápolását követően munkába álló személyek, valamint a tartósan munkanélküliek újbóli foglalkoztatását ösztönzi járulékkedvezmények biztosításával. A támogatás lényege, hogy a hátrányos helyzetű munkavállalók után fizetendő nyugdíjbiztosítási és egészségbiztosítási járulék egy részét a program átvállalja a munkáltatótól. A számítások szerint a projekt 2010-ig 42 ezer hátrányos helyzetű ember foglalkoztatásához nyújt támogatást, idén és jövőre 18 ezer munkavállalót érinthet a kedvezmény.


A START+ kedvezmény alapján járulékkedvezményben részesül az a munkáltató, aki GYES-ről visszatérőt, illetve amellett elhelyezkedni kívánó munkavállalót alkalmaz, vagy olyan kisgyermekes anyákat, akiknek a munkaviszonya távollétük alatt megszűnt.
A START Extra kedvezmény azoknak a tartósan álláskeresőknek az elhelyezkedését segíti, akik az életkoruk, vagy alacsony iskolai végzettségük miatt nehezen tudnak be- és visszalépni a munkaerő-piacra. Az ilyen személyeket foglalkoztató munkáltatót jelentős járulékkedvezmény illet meg.

A rendelkezésre álló keretösszeg a 2007-2010 közötti időszakra mintegy 43 milliárd forint, ezen belül a 2007-2008 között felhasználható összeg 18.5 milliárd. A projekt közvetlen kedvezményezettje a Szociális és Munkaügyi Minisztérium, mint a Munkaerőpiaci Alap kezelője. Az állást kereső személy jogosultságát az APEH állapítja meg, itt válthatja ki a kedvezményekre jogosító START+ és START Extra kártyát is. A munkába állás után az elszámolást az adóhatóság, a munkáltató és a Munkaerőpiaci Alap bonyolítják.

Dátum: 2007. augusztus 27.

Forrás: www.nfu.hu

Minden jog fenntartva © 2004 Kapcsolat |