vissza a főoldalra
Mit nyújtunk Önnek?
Ingyenes pályázatfigyelés:
  • Bemutatjuk a fejlesztési céljaihoz legjobban illeszkedő pályázatokat
  • Folyamatosan tájékoztatjuk az új pályázati lehetőségekről, az Ön által igényelt területek számbavételével.
Megfelelő csapatunkkal elkészítjük pályázati dokumentációját:
  • Pályázatát előkészítjük és megírjuk. Továbbá projekt management-et is vállalunk.
MINDEZT GYORSAN ÉS HATÉKONYAN

.bővebben...

Belépés
hirekcim
2007.08.17.
1000 milliárd forint út- és közlekedésfejlesztésre

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Magyarország több mint 1000 milliárd forintot áldozhat út- és közlekedésfejlesztésre. A tervek szerint hazánk a térség logisztikai központja lehet, ehhez azonban sürgős intézkedésekre van szükség.

 

A kormány ma dönt azokról a közlekedésfejlesztési projektekről, melyek a következő két évben valósulhatnak meg. Magyarország lehetőségeinek kihasználásához pótolni kell az ország gyorsforgalmi úthálózatának hiányosságait, korszerűsíteni kell a vasúthálózatot, bővíteni kell a közutak és vasutak helyenként szűkös kapacitását, növelni kell ezek teherbíró képességét és fejlesztésre szorul a a nagyvárosi közösségi közlekedés is.

 

A kormányszóvivói iroda által kiadott közlemény szerint az elöregedett járműpark, a pályatestek rendkívül rossz állapota, valamint a villamosított pályaszakaszok alacsony aránya versenyképtelenné teszi a vasútot a közúti közlekedéssel szemben. A közútfejlesztéssel kapcsolatban a közlemény hangsúlyozza, hogy a Magyarországon futó autópályák hossza mindössze 40 százaléka az EU15-ök átlagának. A gyorsforgalmi úthálózat kiépítettsége mindössze 47 százalékos, és az utak terhelhetőségének növelése érdekében mintegy 1000-1200 km burkolat megerősítése szükséges. Emellett növelni kell a településeket elkerülő utak hosszát, illetve számát is, mivel az országos főutak 30 százaléka lakott területen halad át, ami nagy mértékben rontja az ott lakók életminőségét.

 

A támogatásra javasolt közlekedésfejlesztési projektek között található az M0-ás körgyűrű és  a 4-es út fejlesztése, a Szolnok-Debrecen és a Budapest-Lökösháza vasútvonalak korszerűsítése valamint Debrecen, Miskolc és Szeged villamoshálózatának megújíása is.

 

A projektekre, melyek összköltsége 1000 milliárd forint 600 milliárd forint uniós támogatást használna fel a kormány.

Dátum: 2007. augusztus 8.

Forrás: www.euvonal.hu

Minden jog fenntartva © 2004 Kapcsolat |