vissza a főoldalra
Mit nyújtunk Önnek?
Ingyenes pályázatfigyelés:
  • Bemutatjuk a fejlesztési céljaihoz legjobban illeszkedő pályázatokat
  • Folyamatosan tájékoztatjuk az új pályázati lehetőségekről, az Ön által igényelt területek számbavételével.
Megfelelő csapatunkkal elkészítjük pályázati dokumentációját:
  • Pályázatát előkészítjük és megírjuk. Továbbá projekt management-et is vállalunk.
MINDEZT GYORSAN ÉS HATÉKONYAN

.bővebben...

Belépés
hirekcim
2005.04.28.
Eddig 33 milliárdos támogatás a strukturális és a kohéziós alapból
A Strukturális Alapok terhére március végéig mintegy 9,7 milliárd, a Kohéziós Alapok terhére mintegy 23,37 milliárd forint került kifizetésre.

A rendelkezésre álló hároméves keret 2005. március 31-ig 47 százalékos lekötése és 24 százalékos szerződéses állománya jelentős előrehaladás a Strukturális Alap-források felhasználásában. A lekötések időarányosan magas aránya előrevetíti, hogy a kereteket időben fel tudja használni Magyarország.

A pozitívan elbírált pályázatok finanszírozására közösségi forrásból 317,72 milliárd forintot ítéltek meg a hazai irányító hatóságok ez év márciusig. A többségében utólag, számlák ellenében történő támogatás-kifizetések a projektek megvalósulásának megfelelően zajlanak. A várakozások szerint 191 milliárd forint az év végéig megérkezik a pályázókhoz.

A kifizetések tekintetében Magyarország az új tagállamok között a második helyen áll, és egyike azon keveseknek, amely 2004-ben sikeres lehívási igényt nyújtott be és az egyetlen, amely 2004-ben időközi átutalást fogadott Brüsszelből - a legtöbb tagország 2004-ben egyáltalán nem produkált kifizetést.

Az Európai Unió Strukturális Alapjaiból és a Kohéziós Alapból származó támogatások hatékony és eredményes felhasználása érdekében a kormány elfogadott egy jogszabály-módosító és jogszabály-alkotó csomagot. Ennek elemei lehetővé teszik, hogy a kedvezményezettek gyorsabban és kevesebb adminisztráció révén jussanak a támogatásokhoz.

Forrás: Miniszterelnöki Hivatal


2005.04.28
Minden jog fenntartva © 2004 Kapcsolat |